Waktu Solat Selangor

Waktu Solat Selangor – Muslim Malaysia akan mulai berpuasa pada Minggu, 3 April 2022, kata Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad, Penjaga Segel Agung Raja-Raja.

Hari-hari puasa telah ditetapkan di semua negara bagian Malaysia atas perintah Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, mengikuti persetujuan Yang Mulia Raja.

Waktu Solat Selangor

Waktu Solat Selangor

Dalam keterangan sebelumnya, Kantor Penjaga Stempel Agung Raja-Raja menetapkan tanggal penampakan hilal Ramadhan sebagai awal puasa bagi umat Islam Malaysia, yaitu hari ini 29 Syaban 1443.

Waktu Solat Selangor 2022 1443h 1444h Jakim Tahunan

Kantor Penjaga Segel Besar juga mengumumkan dalam sebuah pernyataan bahwa pengamatan Ramadhan berlangsung di 29 tempat di seluruh negeri.

Ramadhan tahun ini dirayakan oleh umat Islam di negara yang dinyatakan endemis setelah lebih dari dua tahun akibat pandemi Covid-19.

(H.R. Abu Dawud 2357, Ad-Darukutni dalam Sunan 2279, Al-Bazzar Al-Musnad 5395, Al-Bayhaqi As-Shugra 1390. Al-Albani mengklasifikasikan hadits ini hasan).

Ya Allah, aku berpuasa karena-Mu, aku beriman kepada-Mu, aku berserah diri kepada-Mu, dan aku berpuasa dengan rizki-Mu dalam rahmat (puasa)-Mu Ya Allah, Tuhan yang Maha Penyayang.

Waktu Solat Selangor 2022 1

Ya Allah, kami berpuasa karena-Mu, kami percaya kepada-Mu, kami berserah diri kepada-Mu, dan kami berpuasa (puasa) dengan pemeliharaan-Mu dalam rahmat-Mu, ya Allah, Tuhan yang Maha Penyayang.

Waktu asar selangor, waktu solat asar selangor, cara solat 5 waktu, waktu solat negeri selangor, waktu sembahyang selangor, waktu selangor, waktu solat selangor hari ini, waktu solat, waktu solat asar, waktu subuh selangor, waktu solat malaysia, waktu solat hari ini